Hundhjärtat

Blogg

Gamla hundar lämnar man på gatan.....

479245-cellbes-carousel

Vem vet hur länge lilla tiken Wendy varit övergiven? En gammal hunddam som hittades skadad på väggrenen troligtvis påkörd av en bil ...... Som tur var såg volontärer som hjälper hundar i nöd henne och tog henne med till kliniken. Där blev hon undersökt och man konstaterade att inget var brutet och gudskelov ingen allvarlig skada utan "bara" ett rejält skrapsår. Så hon kunde följa med till hägnet redan samma dag.

Varje dag överges en sjuk eller gammal hund i Rumänien. Man dumpar dom på första bästa ställe som om det vore en sopsäck man vill bli kvitt. Men det är en levande varelse som har älskat dig och troget funnits vid din sida sedan den dagen du tog in honom i ditt hus. I vått och torrt. Dag och natt. Han har saknat dig när du varit borta och han har väntat på att du ska komma hem. Lika troget varje gång och lika glad att se dig även om du bara varit borta i fem minuter....

Man lämnar inte sin hund. Man lämnar inte sin hund när den blir sjuk eller gammal. Hundar har också rätt att bli gamla precis som vi människor. Men i Rumänien anser man att gamla hundar som får svårt att gå, mest ligger och sover, hör dåligt och börjar se dåligt....inget är att ha. Man dumpar dom på gatan eller åker till kommunens förvar.....en mardröm för alla hundar och särskilt för en hund som är gammal eller sjuk. 

Adoptera gärna en av våra seniorer då dom tyvärr kommer i skymundan.... En gammal hund är oftast otroligt tillgiven och du kommer att bli väldigt tight med din nya vän som inte kommer att lämna dig med blicken! Även om er stund tillsammans inte blir så långvarig så betyder det enormt mycket för just den enskilda gamla hunden. På ålderns höst få vara inne i värmen och känna trygghet och bli lite extra ompysslad betyder så mycket. Något en gammal hund som bor i ett hägn aldrig får känna av.