Hundhjärtat

 

Att bli distansmatte/husse - Kärt åtagande varje månad!

HUNDAR SOM BEHÖVER SPONSORER HÄR >>

hundfadder

Eftersom den största utgiften är att mätta alla hungriga magar så är distansadoption ett av våra viktigaste projekt. Hundhägnet är i stort behov av torrfoder och en stor del av resurserna går dit. Så varje hund som kan få en distanshusse/matte är guld värd! Så snälla har du möjlighet att hjälpa till - Gör det!

Så varje hundfadder är VIKTIG och hjälper till att inte bara hålla en "egen" hund utan bistår till driften för hela hundhemmet. Detta genom att flera ställer upp och sponsrar varje månad. På så vis blir den lilla bäcken till en hel sjö och driften av hundhemmet säkras. Förutom ovannämnda så har hundhemmet utgifter för el/gas räkningar som också ska betalas. Halm, medeciner, special foder, valpfoder, kattfoder och mycket annat. Tex. material för renovering, bygge etc.

Vad gäller renovering och upprustning så är det tänkt att täckas av insamlingar och ev. överskott.

Så har du lust och möjlighet att bli distansmatte/husse - Bli GÄRNA det! Det gör STOR skillnad för dessa drabbade hundar. Många blir kvar på hundhemmet hela livet och då är det fint om vi kan göra deras vistelse där så bra som möjligt.

Distansverksamheten är en viktig del i arbetet för att samla in pengar till hundhemmet och höja dess status. I princip behövs ALLT på hundhemmet fräschas upp, renoveras och målas. Nya hundkojor behövs, matskålar, rostfria kärl, trallar, grus, klinkers, trävaror och mycket annat. Några kennlar i mindre storlek behövs. Karantänplatser. Rum för vårdplatser och valpar. Ett katthägn och bättre rum med klättermöjligheter osv.

VÄRVA Gärna Distansfamiljer och Sponsorer också!

Känner du någon som vill hjälpa till? Någon som värnar för utsatta hundar? Någon vän. Släkting. Arbetskollega? Alla som vill kan hjälpa till! Har du knappa resurser..... Gå ihop med en kompis eller varför inte ha en eller flera Distanshundar i klassen? Bra skolprojekt!

Annars säj till mamma och pappa att hjälpa till!

Det är bara TILLSAMMANS som vi kan ändra och göra skillnad.

Hur fungerar det?

Du väljer ut en eller flera hundar du vill sponsra eller får en/flera tilldelad. Självklart så kan du sponsra hur många hundar du vill! Du blir uppsatt på siten (frivilligt) som distansmatte/husse till "din"/"dina" hundar. I och med detta blir denna hund tryggad en säker plats framåt.

Kennel-Team ett sätt att hjälpas åt att hjälpa hundarna på kommunens förvar!

Under resans gång blir vi förhoppnings flera distansare vilket innebär att mer kan bli gjort och hundarna kan få det bättre. Det är tänkt att varje hundgård kommer att få sitt eget "Kennelteam" vilka består av kennelsponsorer. Kennelteamen uppdelas efter resp. hundgård. Tanken bakom detta är att varje kennel ska ha sitt eget team som hjälps åt med att se till att hundarna får extra foder. Att halm finns. Att kojor kommer in vid behov och att plåtar sätts upp mellan kennlar så hundarna får lite lugnare miljö. Dessutom ska man gemensamt kunna rycka in och hjälpa till med fakturor om en hund skulle bli sjuk.

Man hjälper självklart till med det man kan som enskild person och övergripande kostnader kommer föreningen bekosta dels genom insamling. Men självklart så kan varje enstaka kennelteam göra sina egna insamlingar etc. för att tex köpa in en ny koja om det behövs. En ny vattenbalja. Om en hund i kennelteamets "omvårdnad" kanske behöver något särskilt.

Projektet med kennelteam är tänkt som ett sätt att föra hundvänner närmare varandra och det blir mer personligt. Var och en känner sig mer delaktig och tillsammans kan man göra mer än som enskild hundvän.

En särskild mötesplats för detta kommer att erbjudas.

Så Välkommen som hundfadder, distansfamilj och gå med i ett kennelteam du med!

Läs Mer Här >>

 

 

 

Vad kostar det att vara distansmatte resp. distanshusse?

För att trygga hundens foder för en månad så behövs minst 100 kr för en vuxen hund. Men varje hund behöver också bli vaccinerad och avmaskad osv. Dessutom kan olyckan eller sjukdom vara framme och då måste hunden under veterinärvård. Utöver detta behövs halm i kojan och ibland måste en koja renoveras eller bytas ut. Vi behöver lägga in grus i hundhägnet och en hel del andra löpande utgifter så som material, el och gas. Hundkojor beställer vi oh köper in efter behov i olika storlekar. Vi kommer också att behöva anställa minst 1 person till att börja med som kan hjälpa till på heltid i hägnet.

2 gånger varje år gör vi en insamling!

Då är det dags att avmaska, vaccinera eller köpa in halm inför vintern. Vi är då ytterst tacksamma om alla kan ge ett bidrag om 200 kr/hund.

 

Välj själv vad du vill/kan betala;

100 kr el. 150 kr

200 kr el. 250 kr

300 kr el. 350 kr 

Varje hund kan ha fler distanssponsorer.

OBS!! Tänk på att vi INTE har något autogiro så du måste ha egen koll på och komma ihåg att göra dina insättningar. Vi kommer att installera/köpa tjänsten autogiro när vi blir fler medlemmar och sponsorer.

Kan jag skicka saker till min distanshund?

Vad du ska tänka på är att "din" hund inte bor ensam i sin hundgård. Dom flesta har 5-7 kompisar som dom delar sin kennel med. Så vill du ge "din" hund ett ben.....ja då måste kompisarna få också! Att sponsra med särskilt foder fungerar inte heller så bra eftersom alla hundar i samma kennel äter samtidigt och delar matskålar. I dags läget finns ingen möjlighet att utfodra hundarna individuellt. Endast undantag vid sjukdom osv.

Du kan sponsra leksaker men tänk då på att det ska vara vädertåliga leksaker som tål regn! Tex. latex/hårdplast/gummi bollar, aktivitetsbollar och aktivitetsben. Apportblock. Dragkampsleksaker. Bra pipleksaker. OCH tänk på att du inte bara kan ge 1 leksak utan även till kompisarna!

Hundplädar och filtar kan vi inte använda till hundarna i hundgårdarna. Dom blir fort smutsiga, blöta och söndertuggade!

Vi har regelbundet INSAMLING för att köpa in HALM - så skicka GÄRNA en slant till det istället!

 Samma sak gäller Hundtäcken. Dom blir oftast en trasa under första dagen då hundarna tycker det är skit.....roligt att tugga sönder och jaga den som har ett på sig! Så......Tyvärr bara bortkastade pengar.

Det bästa sättet att hjälpa till på just nu, inledningsvis är att SKÄNKA PENGAR - BLI DISTANSFAMILJ - ADOPTERA!!!

Kontakta mig

Använd detta formulär om du vill bli distansmatte/husse. Var vänlig fyll i samtliga fält.